Vratite sebi svoju energiju za manje od minut

Koliko puta ste se našli u sledećim situacijama:

  • Ustali ste odmorni, dobro naspavani, ali samo pola sata po dolasku na posao mogli ste opet da se vratite u krevet
  • Otišli ste na neki dogadjaj lepo raspoloženi, puni snage, ali ste zbog manjka energije i slabosti na pola dešavanja morali da odete
  • Imali ste jako važan sastanak i ličnu prezentaciju. Dobro ste sve spremili i jedva ste čekali da izložite sve što ste spremili, odjednom vas tokom izlaganja obuzima slabost u celom telu i jedva uspevate da privedete kraju izlaganje
  • Vikend je i svi ste kod kuće na okupi, ali umesto poleta energija je sve manja i manja i tenzija sve veća i veća
  • Iz čista mira vam nije okej i morate što pre da napustite prostoriju, gde god da ste. To se najčešće dešava na velikim skupovima, većim porodičnim dogadjajima, tržnim centrima…

Verujem da je većina vas do sada bar jednom klimnula glavom uz – O daaa!

O čemu se zapravo radi?

Svi mi imamo lično energetsko polje, energetsko telo koje emituje energiju otprilike metar oko nas. Kada smo fit, dobro raspolozeni, zdravi, dobro naspavani energija nam je u balansu.

Svakoga dana se srećemo sa velikim brojem ljudi koji takodje sa sobom nose svoje energetsko telo. Da bi vam bilo lakše da razumete, zamislite da svako od nas ima jedan nevidljivi energetski balon, koji se prepliće sa svim drugim balonima na koje naidje tokom dana. Taj energetski balon sastoji se od energetskih niti koje emituju naše emocije, naše fizičko stanje, naša verovanja, naše mentalno stanje u tom trenutku. Energija balona može se fizički izmeriti, nosi odredjenu frekvenciju i na nju možemo uticati raznim energetskim metodama, poput AromaReikija, kristaloterapije, aromaterapije. Način života takodje utiče na to kakva će ona biti.

Kao što već znamo, možemo uticati samo na sebe i na ličnu promenu, ali šta onda da radimo u situacijama koje su pomenute ili sličnim, da povratimo svoju energiju, na lak način u momentu kada nam je neophodno da budemo u dobrom stanju?

Rekli smo da se energetski baloni prepliću i na taj način dolazi i do razmene energija i do uticaja da nečija ili naša energija probudi u nekome isto ili slično onome šta mi ili neko nosi u sebi. Primera radi, ako smo mi danas dobro raspoloženi, a ušli smo u prostor gde ima neko jako neraspoložen, energija neraspoloženja ne može preći na nas i „zaraziti“ nas, ali može uticati na to da i mi počnemo da vibriramo neraspoloženjem, koje svako od nas sigurno nosi u sebi.

Imamo dve mogućnost:

  • Da biramo da se prepustimo uticaju okolnost
  • Da biramo da ostanemo u dobrom stanju

Biramo da ostanemo u dobrom stanju!

Vežba:

Zamislite kako od vas do neke odredjene osobe koja vam budi nešto što ne želite ili više osoba ako ste na nekom dogadjaju idu nevidljive energetske niti. Energetske niti idu od vašeg srca do srca osobe ili osoba. Možete ih zamisliti kako god vam je prijatno, možete im dodati i boju, strukturu, šta god i kako god vam prija. Dok to zamišljate možete osetiti da se nelagodnost pojačava. Sada zamislite makaze i kada budete spremni presecite energetske niti na pola. Svoju polovinu niti povucite i vratite svom srcu, a drugu polovinu niti pošaljite i vratite ka srcu osobe ili osoba. U sebi u miru i spokoju dok prekidate niti i vraćate ih ka srcu izgovorite: „ Moja energija tebi, tvoja energija tebi, moja energija meni, tvoja energija tebi..“. Dok to radite, u samo nekoliko sekundi možete osetiti kako vam telo ispunjava osećaj mira, olakšanja i kako vam se vraća snaga i energija. Ovaj postupak možete ponoviti koliko god puta hoćete tokom dana i u svakoj situaciji koja vas uznemirava na bilo koji način. Veoma je korisno da ovu vežbu radimo sa najbližima, koji nas često i najviše okidaju (deca, roditelji, partneri), jer na taj način vraćamo i sebi i njima mir i snagu.

Kada završimo vežbu možemo poslati ljubav iz srca osobi sa kojom smo prekinuli energetsku povezanost. Na taj način pojačavamo energiju mira, harmonije, stabilnosti. Tokom vežbe za pojačano dejstvo možemo koristi i etarsko ulje lavande, tako što ćemo nakon vežbe udahnuti kap etarskog ulja sa dlanova ili iz bočice.

Uživajte i primenite!

Profil autora

Milica Lalović Božić
Milica Lalović Božić
Ja sam Milica Lalović- Božić i za sebe volim da kažem da sam učitelj energetskih tehnika koje nam pomažu da živimo autentične sebe.

Za više informacija posetite stranicu autora.

Hvala što ste pročitali ovaj članak!
Podržite rad ovog autora, zapratite ga na društvenim mrežama. Članak možete podeliti sa svojim prijateljima, što će dodatno motivisati autora da sa Vama podeli još korisnih saveta. 

 

Milica Lalović Božić

Ja sam Milica Lalović- Božić i za sebe volim da kažem da sam učitelj energetskih tehnika koje nam pomažu da živimo autentične sebe.

Za više informacija posetite stranicu autora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.