Tri koraka efektivne komunikacije

Kao ljudska bića uvek smo u procesu komunikacije, medjutim često ne uspevamo da prenesmo efektivnu poruku ili ostvarimo rezultat koji želimo svojom komunikacijom.

Kako bi ostvarili efektivnu komunikaciju pratite ova tri koraka:

  1. Postavite jasan cilj i nameru

Jasna namera i cilj su nevidljiva nit koja će voditi vašu komunikaciju u odabranom smeru.  Što jasnije, specifičnije postavite cilj ili nameru vaše komunikacije, tako ćete dobiti i jasnije i uspešnije rezultate. Dok kao rezultat nejasnog cilja, dobijamo i nejasnu komunikaciju i nezadovoljavajuće rezultate u procesu komunikacije.

Najkorisnije pitanje koje možete postaviti je: Šta tačno želim da postignem ovom komunikacijom?

Možda želite vašeg  sagovornika da:

  • informišete,
  • prodate svoj proizvod,
  • upozorite dete na opasnost,
  • dobijete informaciju,
  • ostvarite saradnju i slično.

Postavljanjem jasnog cilja vi dajte instrukciju vašem umu, i podsvesti na šta ste tačno fokusirani i koji rezultat nameravate da postignete. Na ono što se fokusiramo to raste. U pravcu našeg fokusa ide i naša energija. Tako ćete dati jasne instrukcije vašem umu i imati jasan pravac delovanja tokom razgovora. Vaša podsvest će Vas voditi u pravcu Vaše namere ili cilja. Postavite jasan cilj.

Pre nego što započnete sledeći razgovor sa svojim šefom, klijentima ili čak prijateljima zapitajte se:

  • Šta je moj cilj u ovoj komunikaciji ( razgovoru, sastanku, postaljenom pitanju)

Ili još konretnije npr. pre početka prodajnog razgovora:

  • Kojim rezultatom bih bio zadovoljan na kraju ovog prodajnog sastanka?

Cilj treba da bude SMART.  Specifičan, merljiv, ostvariv, orijentisan na rezultat i vremenski ogra

  1. Budite fleksibilni

Uspešna komunikacija znači da ste na adekvatan način iskomunicirali vašu poruku i da ste dobili očekivani rezultat. Medjutim, ako ne dobijate rezultat koji očekujete u komunikaciji, onda je potrebno se prilagodite u toku svoje komunikacije.

Ludost je raditi istu stvar više puta i očekivati drugačiji rezultat- Albert Ajnštajn

Možete promeniti neke od elemenata vaše komunikacije- npr. prilagodite način postavljanja pitanja, koristite drugačiji kanal komunikacije ( e-mail, audio poruku, lični kontakt), vreme kada obavljate razgovor, mesto vašeg razgovora i slično. Ako postavljate jedno te isto pitanje na isti način, i ne dobijate zadovoljavajući odgovor, zapitajte se na koje sve druge načine možete da postavite takvo pitanje da biste dobili drugačiji odgovor.

Možda znate da vaš sagovornik nije jutarnji tip. Onda bi bilo korisnije da zakažete sastank sa njim u popodnovenim časovima, kada ta osoba prijemčivija i spremna da vas čuje.

Nekada male promene u komunikaciji mogu doneti velike rezultate.

  1. Preuzmite odgovornost

Preuzmite odgovornost za svoju komunikaciju. Zamislite da vam se neko uporno obraća na kineskom jeziku, znajući da vi ne razumete taj jezik, ali uprkos tome, stalno vam objašnjava upravo na tom nerazumljivom jeziku, očekujući da vi napokon nešto shvatite.

Da li je takvo ponašanje i način komunikacija vaša odgovornost ili vašeg sagovornika ?

Ako Vas vaš sagovornik nije razumeo ili je pogrešno shvatio ono što ste želeli da mu prenesete ili kažete, čija je to odgovornost?

Ako imate nameru da ostvarite uticaj, prenesete poruku, informišete druge o svojoj ideji, date instrukcije, objasnite svoje vidjenje, na Vama je čak 100% odgovornosti za svoju komunikaciju.

Preuzeti 100 % odgovornosti za svoju komunikaciju znači da imate jasan cilj  koji imate nameru da ostvarite, i da pri tom efektivno percipirate  reakcije vašeg sagovornika, i merite ostvareni rezultat. Kao što ste odgovorni za ostvarenje svojih ciljeva, tako isto i za  svoju komunikaciju. Važno je da percipirate sve elemente komunikacije, i budite spremni da  odaberete drugačije metode i strategije, kako biste ostvarili svoju nameru. Ne očekujte od vaših sagovornika ili okruženja da se prilagode vašoj komunikaciji, već preuzmite odgovornost kako bi ste bili uspešni u komunikaciji.

Profil autora

Aleksandra Plazinic
Aleksandra Plazinic
Dr Aleksandra Plazinić je kouč i trener komunikacija, predavač, govornik i doktor nauka iz oblasti strateških komunikacija, sertifikovani NLP trener i konsultant sa bogatim profesionalnim iskustvom u međunarodnim organizacijama: Ujedinjenim nacijama i Evropskoj komisijii i konsultatnstkim kućama.

Za više informacija posetite stranicu autora.

Hvala što ste pročitali ovaj članak!
Podržite rad ovog autora, zapratite ga na društvenim mrežama. Članak možete podeliti sa svojim prijateljima, što će dodatno motivisati autora da sa Vama podeli još korisnih saveta. 

 

Aleksandra Plazinic

Dr Aleksandra Plazinić je kouč i trener komunikacija, predavač, govornik i doktor nauka iz oblasti strateških komunikacija, sertifikovani NLP trener i konsultant sa bogatim profesionalnim iskustvom u međunarodnim organizacijama: Ujedinjenim nacijama i Evropskoj komisijii i konsultatnstkim kućama.

Za više informacija posetite stranicu autora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.