Zašto nam je važno da koža bude negovana

Koža predstavlja omotač tela koji je u neposrednom dodiru sa spoljašnjom sredinom. Ona je ujedno i najveći organ. Zato sa kožom treba nežno i sa puno strpljenja da se ophodimo. Koža lica i tela se različito tretiraju u letnjem i zimskom periodu.

Koža se sastoji od epiderma, derma i podkožnog tkiva. Postoje različiti tipovi kože. Svaki tip zahteva posebnu negu.

  1. Masna koža
  2. Suva koža
  3. Mešovita

Masna koža je koža koja je u periodu puberteta a i kasnije sklona pojavi akni, ožiljaka od akni, takav tip kože zahteva čestu i redovnu negu kako kod kozmetičara tako i u kućnim uslovima. Kod takvih koža jako je bitno raditi klasične tretmane lice kako bi se pore čistile i na taj način omogućavale ostalim preparatima da prodru dublje u sloje kože. Čak i masna koža može biti dehidrira. Prednost masne kože jeste u tome što ona kasnije stari tj na toj vrsti kože neće bore biti izražene koliko pad tonusa mišića.

Suva koža je koža kojoj je kao svakom drugom tipu neophodna dobra hidratacija .To su kože koje najbrže stare odnosno na takvim kožama se pojava bora pojavljuje već u mladosti. Najčešći uzrok suve kože jeste nedostatak lipida (masti). Postoji razlika između suve i dehidrirane kože. Mešovita koža je koža kojoj i sam reč kaže kakva je. Ljudima sa ovim tipom kože su najčešće obrazi suvi a takozvana t zona (čelo, nos, brada) masniji.

U različitim starosnim dobima svaka koža se različito tretira. Pa tako od rođenja smo naučeni da bebina koža treba da se maže i neguje i nastaviti sa istim tretmanom i kasnije.
Ne treba preterivati sa nanošenjem raznih preparata na kožu koliko je bitno imati jedan ali značajan preparat. Najvažnije je početi sa pravilnom negom kako kasnije ne bi pokušavali ispraviti greške koje smo pravili u mladosti. Ono što je takođe bitno jeste odlaziti redovno kod kozmetičara, i poslušati savete koje tretmani su pogodni za vaš tip kože. Tretmani koji su popularni ne znače da su za svakoga odnosno za svaciji tip kože.

Sledeća stvar koja je i najbitnija jeste da koža bude hidrirana. Kada je koža dobro hidrirana sprečavamo prevremeno starenje, pojavu bubuljica, umor na licu ……

Počnite na vreme da vodite računa o svojoj koži. Proverena i redovna nega je siguran put do zdrave, lepe o negovane kože.

NEGOVANA ŽENA JE LEPA ZENA

Profil autora

Jelena Bojkovski
Jelena Bojkovski
Jelena Bojkovski kozmetički tehničar i osnivač Atelier skin salona.

Za više informacija posetite stranicu autora.

Hvala što ste pročitali ovaj članak!
Podržite rad ovog autora, zapratite ga na društvenim mrežama. Članak možete podeliti sa svojim prijateljima, što će dodatno motivisati autora da sa Vama podeli još korisnih saveta. 

 

Jelena Bojkovski

Jelena Bojkovski kozmetički tehničar i osnivač Atelier skin salona.

Za više informacija posetite stranicu autora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.