Kako uz pomoć LPG metode reoblikovati svoju figuru

Gojaznost je ogroman javno-zdravstveni problem. Ravnoteža između stvaranja i eliminacije masti u našem organizmu dešava se zahvaljujući ćelijama za sladištenje masnih naslaga koje se zovu adipociti. Kako godine života napreduju, i adipociti usporavaju svoju aktivnost, što za posledicu ima taloženje masnih naslaga i stvaranja celulita.

Pored korekcije načina ishrane i fizičke aktivnosti, za rešavanje problema gojaznosti i viška masne mase tela, jako dobre rezultate daju LPG tretmani.

Šta je LPG?

LPG tretman je neagresivna aparaturna metoda dubinske masaže, koja mehaničkom stimulacijom kože i vezivnog tkiva ponovo pokreće ćelijsku aktivnost adipocita.

Masaža se vrši na onim delovima tela koji su otporni na vežbanje i korigovanu ishranu. Najčešće su to butine, struk, stomak, ruke.

LPG tretman se naročito preporučuje osobama koje su se podvrgle liposukciji, kako bi tretirano područje što bolje i prirodnije izgledalo. Takođe se preporučuje nakom hemijske lipolize.

Kako izgleda masaža LPG aparatom?

Masiranje se vrši LPG aparatom, koji ima dva rotirajuća valjka i vakuum sondu. Masaža utiče na dubinske slojeve masnih naslaga i pospešuje njihova razgradnja i premeštanje ka površini kože.

Tokom lipomasaže (LPG tretmana) korisnici oblače specijalni triko ili LPG odelo koje je prozračno i lagano i omogućava dubinsku masažu i stimulaciju tkiva i ćelija, kao i prijatan osećaj tokom tretmana.

Pojedinačni LPG tretman traje od 30 do 45 minuta (u zavisnosti od regije koja se tretira).

Koliko treba tretmana da bi se videli rezultati?

Za postizanje najboljih rezultata, potrebno je piti 2 do 3 litra tečnosti dnevno. Takođe je potrebno korigovati svoju ishranu.

Posle samo 3-4 tretmana, figura postaje tanja i vitkija. Masne naslage nestaju upravo tamo odakle smo i želeli (3-4 cm oko struka, butina ili zadnjice). Dolazi do preoblikovanja figure tela.

Praksa je pokazala da je neophodno obaviti minimum 10 tretmana. Idealno bi bilo 15 do 20 lipomasaža. Primenjuje se dva do tri puta nedeljno.

Ne treba zaboraviti da uspeh zavisi i od naše spremnosti da promenimo način ishrane i povećamo fizičku aktivnost.

Profil autora

Jelena Bojkovski
Jelena Bojkovski
Jelena Bojkovski kozmetički tehničar i osnivač Atelier skin salona.

Za više informacija posetite stranicu autora.

Hvala što ste pročitali ovaj članak!
Podržite rad ovog autora, zapratite ga na društvenim mrežama. Članak možete podeliti sa svojim prijateljima, što će dodatno motivisati autora da sa Vama podeli još korisnih saveta. 

 

Jelena Bojkovski

Jelena Bojkovski kozmetički tehničar i osnivač Atelier skin salona.

Za više informacija posetite stranicu autora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.