Zimski solsticij i feng shui

Ples jina i janga ima svoj početak i svoj kraj. To su one tačke na znaku jin jang, koje označavaju seme i nastanak, početak druge faze, jer bez dobrog ne znamo šta je loše i obrnuto.

Zimski solsticij označava tačku kada je jin dostigao svoj maksimum i počinje da se stvara seme janga, što je pravo vreme da počnemo da planiramo i pripremamo se za nove energije koje donosi nova godina.

Sam dan kada se „začinje” seme janga, koji je vezan za akcije, inicijative, pokretanje – 21.12, sjajan je da napišete svoje realne ciljeve za narednu godinu, a otpustite stvari koje su vam nanele bol, tugu, krivicu…

Idealno vreme za pisanje je od 11 do 15 časova, ali nije presudno. Bitnije je da pre nego što zapišete ciljeve, budete neko vreme u tišini ili uz opuštajuću muziku, da se oslobodite i pustite stvari kojih se trebate osloboditi.

Dok pište, zapalite  sveću koja će vam pružiti jasnoću i inspiraciju i budite okrenuti ka severu.

Od zimskog solsticija godišnje energije po sistemu letećih zvezda počinju da slabe i možemo polako pripremati nekretninu za energije naredne godine.

Ovo vreme je malo nestabilno, nepredvidivo budući da se „mešaju “ energije, zato u januaru budite u tišini, samo se pripremajte, a vreme za akciju počinje od februara!

Profil autora

Maja Paninčić
Maja Paninčić
Maja Paninčić Ferenci, sertifikovani feng shui praktičar i kristaloterapeut

Za više informacija posetite stranicu autora.

Hvala što ste pročitali ovaj članak!
Podržite rad ovog autora, zapratite ga na društvenim mrežama. Članak možete podeliti sa svojim prijateljima, što će dodatno motivisati autora da sa Vama podeli još korisnih saveta. 

 

Maja Paninčić

Maja Paninčić Ferenci, sertifikovani feng shui praktičar i kristaloterapeut

Za više informacija posetite stranicu autora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.