Kristali za proslavu zimskog solsticija

Kristali su neverovatan alat za meditaciju i zadržavanje namera. Za zimski solsticij, najbolji za rad su crveni, narandžasti i žuti kristali koji vas povezuju sa sunčevom energijom i energijom vatre. Sjedinite se sa njima u meditaciji, napravite kristalnu mrežu, izgovorite svoje namere ili ih nosite na telu.

GRANAT – Poznati kamen ratnika, veoma ćesto nošen u štitovima i mačevima radi zaštite i eventualnog bržeg zarastanja rana zadobijenih tokom borbi. Daje osećaj sigurnosti i bezbednosti. Međutim, ovo je kamen koji podstiče vašu strast. Pokreće senzualnu i kreativnu energiju u telu, dajući vam istovremeno hrabrost da zapalite vlastiti plamen.

KARNEOL – Promoviše strast, kreativnost i samoizražavanje. Kristal je plodnosti i obilja, što ga čini savršenim za rad tokom zimskog solsticija, jer uz njega možete posaditi seme novih ideja, novih početaka proslaviti rast novog života koji dolazi. Istovremeno, pojačaće vitalnost i otvoriti vas za prijem nove inspiracije, uzbuđenja i obilja u mesecima koji dolaze.

AHAT LUDA ČIPKA – Poznat i kao “kamen smeha”  ludi čipkasti ahat kamen je radosti, optimizma i smijeha i savršen je izbor za ovo doba godine. Doneće vam malo boje i dati dodatan podsticaj radosti i sreće vašem danu.

RUBIN U ZOISITU –  Ovaj vatreni i snažni kristal pomaže vam da prigrlite svoju ličnu moć. Ako se nadate da ćete u svoj život privući novu ljubav u narednoj godini, možete snapraviti kristalnu mrežu s ovim kristalima. Takođe, podstaći će vašu strast i podržati vas u ostvarivanju te strasti. Ako su postojale neke značajne prepreke s kojima ste se suočili u prethodnoj godini, a kojih se želite osloboditi, ovaj kamen je pravi izbor.

KRVAVI KAMEN – Mitologija oko krvavog kamena povezuje ovaj kamen s Isusom i hrišćanstvom, pa je ovo savršen kamen za ovo vreme kada vam treba dodatni naboj energije. Kao što i samo ime sugeriše, pomaže u podršci zdravlju krvi i venskog sistema.Pomaže vam da budete topliji i mekši, ali omogućava dobru cirkulaciju i tokom hladnijih zimskih meseci, pa će vas njegova vatra grejati u svakom smislu.

CITRIN – Ako želite privući obilje i prosperitet u godini koja je pred nama, citrin je savršen kristal za rad. Promoviše prisustvo i radost, te smiruje stres oko finansija. Nosi energiju sunca i hrabrosti i daje vam snagu da izdržite promene i vreme koje dolazi.

RITUAL ZIMSKOG SOLSTICIJA

Potreban materijal:

 • Sveće za koje možete biti sigurni da će izgoreti do kraja
 • Papiri i olovka (može i blokčić iz kog možete istrgnuti listove)
 • Kristali (jedan ili više sa spiska gore)
 • Eterično ulje (čempres, tamjan, miro)
 • Tamjan ili žalfija

Tamo gde usmeravate svoju nameru, tamo energija i teče. Ponekad je dovoljno samo promeniti fokus kako biste se osećali bolje. Zato ćemo se posvetiti ritualu i pokrenuti energiju.

Uzmite sveće, dobru muziku i pronađite miran prostor. Ovo će vam pomoći da stvorite  svoj siguran i negujući prostor za vaš ritual zimskog solsticija.

Zapišite svoje bolove – zapišite sve bolove koje ste iskusili u ovoj godini. Budite iskreni, otvoreni i realni – ovo niko neće pročitati!

Napišite sve samosabotaže, krivicu, nesigurnosti, bolne situacije, nesuglasice, bes… Navedite sve što vas je kočilo, sputavalo i uznemiravalo tokom godine. Iskreno i bez laži prema sebi. Čak i otplačite, ako je to potrebno. Ne ustručavajte se, jer zadržavanje bilo kog bola stvara toksičnu energiju u vašem telu, a reflektuje se i na vaše okruženje. Razmislite o bilo kojim ograničavajućim uverenjima za koja se držite i koja ste spremni otpustiti. Postoji li negativnost koja vas opterećuje? Jesen je bila posvećena razmišljanju o stvarima koje ste spremni osloboditi iz svog života. Koje su poslednje stvari kojih se želiš otresti? Ako niste sigurni da li je sve ovo u redu, ne brinite – čak je i proces razmišljanja oblik isceljenja i samootkrivanja.

Vreme je za vatru! Uzmite papire i spalite ih. Dok ih gledate kako gore, shvatite da zadržavanje bola truje vaše telo, gledajte kako vatra gori i zamišljajte kako puštate sve te bolove. Osetite olakšanje što više ne morate brinuti o njima!

Sad je vreme da promenite fokus. Zapišite sve stvari na kojima ste zahvalni u protekloj godini.

Gledajte napred – napravite lep novi sveti prostor (ili preuredite trenutni). Odaberite neke kristale koji imaju svojstva i podstiču energije čije plodove želite ubirati narednih meseci. Dodajte sveće, cveće, biljke i sve što želite uneti u naredni period. To može biti bilo šta što je povezano s ciljevima i težnjama. O čemu već počinjete sanjati? Koje ideje dolaze za vaš život u novoj godini? Budite vrlo jasni i vrlo precizni o tome šta biste želeli privući u svoj život. Ovo je stvarno sjajno vreme za dobrodošlicu ogromnim PROMENAMA I TRANSFORMACIJI. Poput lotosa koji dolazi iz blata kako bi procvetao – često najlepše stvari dolaze s najmračnijih mesta.

Cilj ovog rituala je da vam otvori pozitivnu energiju i nebrojene mogućnosti na početku potpuno nove godine. Ostavite negativnost – sve što vas koči – ostavite to iza sebe sa starom godinom i ostvarite svoje novogodišnje snove. I sada u novom ili preuređenom svetom prostoru nastavite svoj ritual.

 1. Udahnite nekoliko puta duboko i povežite se sa Zemljom. Ne žurite ovde, udahnite nekoliko puta duboko i koristite bilo koju tehniku ​​uzemljenja koja vam odgovara. Možete zamišljati koren koji se proteže od dna kičme i raste duboko u Zemlju. Zamislite kako se usidrava na ogroman, moćan kristal. Provedite nekoliko minuta osećajući kako Zemljina energija putuje vašim korenom kroz vaše telo i sve vaše čakre. Zamislite da energija prolazi kroz vašu krunsku čakru i širi se daleko u nebesa. Osetite kako Božanska energija ulazi u vaše telo kroz vašu krunsku čakru. Sedite ovako nekoliko minuta, osetite da ste povezani sa Božanskim gore i Majkom Zemljom dole.
 2. Očistite i osnažite svoj kristal. Zapalite svoj tamjanili žalfiju i držite kristal/e iznad dima kako biste započeli proces čišćenja. Ovo oslobađa prostor i osnažuje vaše kristale novom, pročišćenom energijom.
 3. Držite kristal u ruci. Zatvorite oči. Osetite njegovu vibraciju. Zamolite kristal da vam pomogne pri ostvarenju prosperiteta i svega onoga što želite da manifestujete u nastupajućem periodu. Razmislite o tome šta želite za sebe i pustite da se vaša želja i namera ulije u vaš kristal. Za svaki kristal pojedinačno ponovite ponovite proceduru.
 4. Držite sveću u rukama. Zatvorite oči i razmislite o svim nadama koje imate u novu godinu. Dok držite sveću , naglas izgovorite svoje nade i snove za nastupajući period. Pročitajte ono što ste napisali za gore navedena pitanja. Ne suzdržavajte se. Što ste jasniji, više energije ćete dati sveći.
 5. Utrljajte nekoliko kapi esencijalnog ulja u ruke, na kristale i na sveću. Idealna esencijalna ulja za ovaj rad uključuju: čempres – donosi transformaciju i promene; tamjan – pomaže vam da uspostavite vašu vezu s duhom i podiže sputanu energiju; miro – otvara um za primanje darova Univerzuma. Dok trljate sveću, zamolite Univerzum da čuje vaš poziv. Zatražite pomoć za oživljavanje svojih snova; pomoć u ostvarivanju vlastite moći. Postavite sveću negde gde može sigurno izgoreti do kraja, uz nju postavite i kristale.
 6. Upalite svoju sveću i izgovorite molitvu. Izgovorite molitvu da će se sve vaše nade manifestovati plamenom ove vatre. Zamolite da sva vaša ograničavajuća uverenja i negativnost budu spaljena. Zatražite plamen koji bi upalio iskru vaših nada i snova za godinu i dao vam snagu i moć da ih oživite. Dočekajte ovaj novi period otvorenog uma i otvorenog srca.
 7. Provedite nekoliko trenutaka u meditaciji. Zatvorite oči ili pogledajte plamen svoje sveće. Pošaljite tihu molitvu zahvalnosti Univerzumu. Ritual možete završiti rečima: „ Pozdravljam obilje i prosperitet za moje najveće dobro. ”

Zimski solsticij predstavlja čarobno vreme obnove, nade i novih početaka. Prihvatite ovaj prelaz sa ljubavlju prema sebi i isceljenjem. Odvojite vreme da poštujete Zemlju i poštujte sve što dolazi s ovom promenom sezone.

Profil autora

Ljiljana Filipović
Ljiljana Filipović
Ljiljana Filipović kristaloterapeut edukator i regresoterapeut

Ljubav prema kristalima od detinjstva dovela me je do toga da danas živim i radim svoju bajku. Kroz obradu kristala i rad sa njima spoznala sam lepotu života, a moja životna misija je da ih približim ljudima i probudim svest o prirodnim metodama isceljenja, prevenciji zdravlja i očuvanju prirode.

Za više informacija posetite stranicu autora.

Hvala što ste pročitali ovaj članak!
Podržite rad ovog autora, zapratite ga na društvenim mrežama. Članak možete podeliti sa svojim prijateljima, što će dodatno motivisati autora da sa Vama podeli još korisnih saveta. 

 

Ljiljana Filipović

Ljiljana Filipović kristaloterapeut edukator i regresoterapeut

Ljubav prema kristalima od detinjstva dovela me je do toga da danas živim i radim svoju bajku. Kroz obradu kristala i rad sa njima spoznala sam lepotu života, a moja životna misija je da ih približim ljudima i probudim svest o prirodnim metodama isceljenja, prevenciji zdravlja i očuvanju prirode.

Za više informacija posetite stranicu autora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.