Godišnja prognoza za 2023

Godišnja prognoza za sve znakove kineskog horoskopa

Zaviriti u budućnost, uvek je budilo znatiželju ljudi. Zato sam odlučila da napišem godišnje prognoze za svaki znak.

Sve od tih životinja kineskog horoskopa imaju svoje karakteristike i pozicije na zodijačkom krugu, baš kao i u zapadnom horoskopu, s tom razlikom što jedan znak označava i jednu godinu lunarnog horoskopa. Stoga, kada gledate svoj znak, gledate do 4. 2. koji je tada znak bio aktuelan.

Pa da počnemo…

 

PACOV

1948,1960,1972,1984,1996,2008

Pacov će imati puno više životne radosti, ali manjak motivacije, inicijative, impulsa, pa je potrebno raditi na tom aspektu da se ne bi javile blokade i zastoji u predstojećoj godini.

Ako prevaziđete manjak motivacije, inicijative – ova godina jedna je od boljih u vašem životu!

Desiće se stvari koje niste mogli ni da sanjate, jer će sav vaš dosadašnji trud, ulaganja izaći i zasijati u punom sjaju i doneti dugoročni prosperitet.

Ako ste do sada imali jasne ciljeve, koji nisu davali rezultate, u godini Zeca se pokrenite, dajte inicijativu i ne brinite. Međutim, ako do sada niste bili jasni sa sobom, iskoristite januar za introspekcije, okrećite se češće ka severu i dobićete jasnoću šta činiti i gde se usmeriti.

Ljubav: nova ljubav za one koji su sami, a ljubavna sreća za one koji su u braku/vezi.

Zdravlje: obratite pažnju na oči, srce i kardiovaskularni sistem.

 

BIVOL

1949,1961,1973,1985,1997,2009

Bivolu će se pokrenuti kreativna energija, fokus je na porodici, godina je povoljna za proširenje porodice, uvećanje zarade na puno lakši i zabavniji način.

Ovom znaku je predstojeća godina povoljna za više uživanja, magičnih momenata, bavljenje duhovnim stvarima, stvaranje lične čarolije.

Međutim, sve to ga može povesti da pribegne lakšim načinima da dođe do novca, preteruje sa uživanjem, u hrani i piću, pa ga može koštati zdravlja i ugleda.

Bivol sve što radi treba da radi u pravno-moralnim normama.

Ljubav: za Bivola je naglašena, ali i preterivanje svake vrste koje može ugroziti partnerski odnos.

Zdravlje: obratiti pažnju na zube, bubrege, debelo crevo.

 

TIGAR

1950,1962,1974,1986,1998,2010

Tigar mora da se disciplinuje, vodi računa o zdravlju, jer je ugroženo, spušta loptu i ne radi ništa impulsivno.

Imaće naglašenu potrebu za hedonizmom, pa to može dovesti do gubitka veze sa realnošću, nerealnih ciljeva i želja.

Pripadnici ovog znaka treba da se uravnoteže, studiozno pristupe svemu, redovno vode računa o fizičkoj aktivnosti, ishrani, povlače se povremeno u tišinu, učvršćuju stabilnost u svemu, a pre svega u sebi.

Osobe koje su osvećene i stabilne tokom godine Zeca učiniće radikalne promene koje će im doneti dugotrajne benefite i biće spremi za težak, dosledan i uporan rad.

Ljubav: naglašena potreba za romantikom, nežnošću, seksom.

Zdravlje: akcenat stavite na zdravije navike, kontrole jer je zdravlje upitno.

 

ZEC

1951,1963,1975,1987,1999,2011

Zecu je ova godina sjajna ako nauči da poštuje svoje granice i ne ide preko njih. U protivnom dobiće zastoje, blokade, prepreke.

Predstojeća godina donosi novine, inicijative, povratak korenima i porodici.  Zec će želeti više da istraži svoje porodično stablo i odatle crpi inspiraciju, a moguće je i da započne ili nastavi porodični posao.

Tvrdoglavost i sitničarenje treba prevazići, a pojačati brigu za druge ljude, porodicu.

Osobe koje su imale problematične porodične odnose u godini Zeca treba da ih reše. U protivnom će ovi problemi biti „nasledni” i ukoliko imaju decu, treba da se pozabave ovim.

Ljubav: tražićete više pažnje za sebe, a treba da je pružate partneru. Moguća je pojačana sebičnost u vezi. Ako ste sami, više se krećite ili se učlanite u neku organizaciju, jer ćete tako povećati šansu da sretnete pravu osobu.

Zdravlje: reproduktivni organi, abdomen mogu biti slaba tačka.

 

ZMAJ

1952,1964,1976,1988,2000,2012

Za Zmaja je ova godina povoljna za motivaciju, više kreativnih impulsa, ambicije. Ako do sada niste bili previše ambiciozni i zadovoljavali se malim starima, ove godine treba to da promenite i Nebo će vas podržati da ostvarite svoje najsmelije snove.

Ne bavite se drugima, budite svoji, originalni i verujte u ono o čemu ste sanjali, usmerite se ka tome i ne slušajte puno šta okolina priča. Biće mnogo onih koji će vas sputavati, govoriti vam ’ma šta će ti to, to ovde neće uspeti’ i sl. Samo se možete nervirati i sukobiti, a to vam ne koristi.

Bolje da akumulirate energiju, ćutite i radite, vaše vreme dolazi.

Ljubav: želećete više strasti, pa može dolaziti i do svađa, veza koje brzo planu. Onima koji su u stalnoj vezi/braku  godina može doneti želju za promenom.

Zdravlje: obradite pažnju na ligamente, tetive, mišiće.

 

ZMIJA

1953,1965,1977,1989,2001,2013

Zmijama godina pruža mogućnost da uspešno savladavaju izazove i prepreke.

Godina je povoljna za pokretanje novog posla, dobijanje ponuda za rad u inostranstvu ili sa strancima, putovanja i nove mogućnosti za posao.

Osobe koje su tražile posao, tokom 2023. imaju priliku da se zaposle preko nekih prijateljskih vaza pa i neočekivanih ljudi.

Zmije isto imaju pokretačku energiju i godina je zaista povoljna za sve nove početke.

Putovaćete više nego inače, pa se okružite slikama destinacija koje želite posetiti.

Ljubav: imate sjanu priliku da upoznate srodnu dušu, a onima koji su u braku sledi više zajedničkih aktivnosti, putovanja sa partnerom.

Zdravlje: uglavnom bez većih problema.

 

KONJ

1954,1966,1978,1990,2002,2014

Osobama rođenim u ovom znaku godina Zeca donosi stabilnost finansija, ljubavi, zdravlja.

Budući da ste po prirodi ponosi i ne želite da tražite pomoć, tokom 2023. godine ponos obuzdajte, poslušajte smernice i pružite ruku onima koji žele da vam pomognu.

Ova godina je odlična za postojanost, mudrost, obuzdavanje ega, nove stvari.

Radićete uporno, istrajno, temeljno na svemu što ste zacrtali. Površnost je nešto što tokom 2023. godine treba da prevaziđete uz ponos, a posebno osvetoljubivost.

Dakle, zadatak je stabilizacija mudrosti i radosti, kao i otvorenost za neke potpuno revolucionarne stvari.

Ljubav: povoljna  godina za ljubav. Može vam se pojaviti u životu kvalitetna, poštena,  plemenita osoba ako još niste našli srodnu dušu. Onima koji su u braku, godina Zeca donosi postojanost.

Zdravlje: vodite računa o kostima, leđima, šakama

 

KOZA

1955,1967,1979,1991,2003,2015

Za Koze 2023. godina biće jedna od lepših. Doživećete napredak, lični trijumfi, ići na putovanja. Sve u svemu, očekujte lepe situacije i dešavanja, tako da ćete imati utisak blagoslovenosti i zaštite.

Ovo je godina kada će se mnoge nesigurnosti i strahovi konačno staviti pod kontrolu, ali nije povoljna da započinjete nešto veliko novo. Bolje je da sledite dosadašnji put i budete praktični.

Više putujte, družite se, uživajte u blagodatima koje vam Nebo šalje.

Ljubav: lepi i stabilni odnosi.

Zdravlje: bez većih problema.

 

MAJMUN

1956,1968,1980,1992,2004,2016

Posle izazovne godine, konačno ćete odahnuti i moći da se posvetite uživanju sada i odmah. Sve ono što je bilo odlagano, rešava se.

Imate priliku da započnete novi posao, dobijete unapređenje, poboljšate finansije.

Mnogo kvalitetnije teče komunikacija sa partnerom, ali i vi treba da naučite da poštujete tuđe granice i potrebe u timskom radu, kako u poslu, tako i u emotivnom životu.

Sada je prava prilika da otpustite sve toksične odnose i ljude.

Sve ono što ste prošli tokom prethodnog perioda trebalo je da vas nauči da potpuno transformiše lični trijumf i nikako ne treba da se vraćate na staro.

Godina je povoljna za proširenje porodice, venčanje.

Ljubav: mirnija i stabilnija ljubavna godina.

Zdravlje: vodite računa o abdomenu.

 

PETAO

1957,1969,1981,1993,2005,2017

Godina velikih životnih lekcija, kada su mogući mnogobrojni zastoji, zdravstveni problemi, dramatične situacije. Zadatak je mir, tišina, prihvatanje, usporavanje, poniznost i milosrđe.

Jačajte veru i introspekciju, molite se u tišini.

Godina Zeca može da vam donese brojne promene, da vam se život okrene za 180 stepeni, ali te promene neće biti lake i uvek lepe.

Bilo kakav vid humanitarnog rada, požrtvovanosti, poniznosti iz ljubavi način je da umirite sukob sa godinom Zeca, naučite da poštujete autoritet i dobićete nagradu za svoj trud.

Ljubav: ako ste sami, pojaviće se osoba za kojom ćete izgubiti glavu. Iako nije vreme za  veće životne promene, moguće je da ćete uploviti u brak, koji će na početku biti dramatičan. Za zauzete ovo je godina kada se učite prihvatanju, poverenju.

Zdravlje: slušajte signale svog tela, jer vam je zdravlje problematično.

 

PAS

1946,1958,1970,1982,1994,2006

Zdravlje postavite na prvo mesto i radite na samopouzdanju.

Pas treba da jasno pokaže ko je i šta je, koliko vredi.

Gledajte da se povezujete sa drugim ljudima i širite društveni krug. Mogući su neočekivani obrti u karijeri i novcu, ali u suštini povoljni, iako u prvi mah mogu delovati nepovoljno.

Veoma je važno da jačate samopouzdanje i veru u sebe.

Godina je lepa za proširenje porodice.

Ljubav: povoljan period za novu ljubav, za zauzete moguće su manji nesporazumi i trzavice.

Zdravlje: treba da vodite računa o zdravlju, moguće su češće glavobolje.

 

SVINJA

1947,1951,1971,1983,2007

Za Svinju godina je lepa, nosi mnogo uzbuđenja, ljubavi, radosti. Zavladaće harmonija u gotovo svim aspektima života i napredovanje posla i karijere. Neki novi ugovori i investicije bogato će se isplatiti.

Godina nosi puno strasti i treba da otkrijete šta je vaša svrha i strast, i sa mnogo entuzijazma prionite realizaciji. Ali ne zaboravite da napunite baterije, odmorite se i sačuvate svoje blagostanje.

Ljubav: vrcaćete od strasti, zauzeti će obnoviti i osvežiti svoju vezu.

Zdravlje: gledajte da se dovoljno odmarate

Profil autora

Maja Paninčić
Maja Paninčić
Maja Paninčić Ferenci, sertifikovani feng shui praktičar i kristaloterapeut

Za više informacija posetite stranicu autora.

Hvala što ste pročitali ovaj članak!
Podržite rad ovog autora, zapratite ga na društvenim mrežama. Članak možete podeliti sa svojim prijateljima, što će dodatno motivisati autora da sa Vama podeli još korisnih saveta. 

 

Maja Paninčić

Maja Paninčić Ferenci, sertifikovani feng shui praktičar i kristaloterapeut

Za više informacija posetite stranicu autora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.