Šta je zajedničko Novaku Djokoviću, Gvinet Paltrou, Kim Kardašijan, Andjelini Džoli

 

Koja li je tajna? Svi su ljubitelji i praktičari Reiki tehnike. Zašto?

 

Ako bismo Reiki želeli da opišemo najprostijim rečima onda bismo mogli da kažemo da je on tehnika kojom se podsećamo svega onoga što smo kad smo se rodili znali, ali smo zaboravili da koristimo u svrhu što zdravijeg načina života i ravnoteže na emotivnom, energetskom, mentalnom i duhovnom planu našeg postojanja. Od ravnoteže na tim nivoima zavise i naši životni rezultati.

Prema drevnim tibetanskim legendama Reiki je energetska metoda podizanja životne energije i stvaranja balansa pomoću Univerzalne Kosmičke Energije i energije planete Zemlje.

Reiki tehnikom se povezujemo sa te dve energije, a zatim ih prenosimo na sebe ili klijenta polaganjem ruku na odredjena mesta na telu, gde se nalaze naši energetski centri, čakre. Isto možemo učiniti i sa biljkama, životinjama, hranom, vodom, ličnim ciljevima.

Kada se rodimo mi smo već povezani sa te dve energije svakako  jer nas one okružuju, ali kako odrastamo zbog okruženja i načina života naši energetski centri bivaju izloženi raznim drugim uticajima i mi na neki način postajemo manje povezani sa njih dve.

Energetski centri koje smo pomenuli, popularno nazvani čakre su centri u našem energetskom telu, pandan našem endokrinom sistemu u fizičkom telu.

Kvantna medicina, energetska psihologija, neuro nauke, aromaterapija, energetske metode, bave se holističkim pristupom čoveku znajući da je sve u prirodi pre svega vibracija, pre nego što poprimi neki materijalni oblik, pre svega energija sa svojom određenom frekvencijom i da kao takav pojavni svet se uvek može jedino posmatrati kao JEDNO, kao punina. Svet koji je stvorio Bog, viša sila, nešto veće od nas kako god to nešto mi zvali i neodvojivi smo deo njega.

Kao bića sa svojom energijom, svojom frekvencijom delujemo jedni na druge, osećamo se čak i kada ništa ne govorimo. Setite se samo situacije kada ste bili u društvu nekog energetskog vampira, kako ste se osećali?

Praksa davanja Reiki energije nema nikakve veze sa bioenergijom, ne postoji mogućnost mešanja ličnih energija praktičara i klijenta. Metoda je skroz bezbedna i mogu je koristiti apsolutno sva živa bića.

Reiki energija kao skup energija iz univerzuma i energije planete sama po sebi je neutralna, namerom joj dajemo kvalitet koji želimo dalje da prosledimo, a namera će se jedino ostvariti i materijalizovati ukoliko je to za naše ili nečije najviše dobro i ima visoke etičke karakteristike.

Reiki terapeut, budućeg praktičara tokom obuke, koja se u Reiki praksi zove inicijacija, nauči kako da se poveže sa Reiki energijom koja nas okružuje, svuda je oko nas, i nakon povezivanja je propusti kroz sopstvene čakre (energetske centre), a zatim kroz dlanove do tela klijenta, biljke, životinje, situacije ili kako jednostavno da da Reiki sam sebi.

Reiki tehniku može prenositi i učiti osoba koja je prošla edukaciju za Reiki učitelja u skladu sa procedurama i principima ove energetske tehnike.

Reiki praksa ne vezuje se ni za jednu religiju, nema nikakva magijska dejstva niti je čarobni štapić, koji Reikista koristi po svom nahođenju. Velika je zabluda, a ponekad se i to dešava, da se Reikisti osećaju toliko moćno, da zbog uticaja Ega pomisle da su oni ti koji su odgovorni za ishod situacije i da su neka vrsta mađioničara. Reiki energija je inteligentna energija utoliko što će zaista otići na mesta gde je čoveku potrebna, Reikista je samo instrument koji je prenosi putem svojih dlanova.

Tokom obuke učitelj Reikija dužan je da svom učeniku pokaže i objasni položaje i mesta na koja se polažu dlanovi, kao i razlog zašto baš ta mesta, kao i da ga nauči svim procedurama neophodnim za pravilno korišćenje tehnike.

Sama metoda je vrlo jednostavna, sa malo pravila i procedura neophodnih za sam rad. Sve te procedure nikako nisu pravila koja se ne smeju prekršiti, jer u Reikiju ništa ne mora, sem da se opustite, prepustite i uživate u svim blagodetima koji Reiki donosi.

Važno je napomenuti da je Reiki ne samo metoda lečenja, priznata kao grana alternativnih, pomoćnih metoda, od strane većine Ministarstava zdravlja, već je i jedna od vodećih tehnika podizanja životne snage i energije svuda na svetu.

 

 

 

Profil autora

Milica Lalović Božić
Milica Lalović Božić
Ja sam Milica Lalović- Božić i za sebe volim da kažem da sam učitelj energetskih tehnika koje nam pomažu da živimo autentične sebe.

Za više informacija posetite stranicu autora.

Hvala što ste pročitali ovaj članak!
Podržite rad ovog autora, zapratite ga na društvenim mrežama. Članak možete podeliti sa svojim prijateljima, što će dodatno motivisati autora da sa Vama podeli još korisnih saveta. 

 

Milica Lalović Božić

Ja sam Milica Lalović- Božić i za sebe volim da kažem da sam učitelj energetskih tehnika koje nam pomažu da živimo autentične sebe.

Za više informacija posetite stranicu autora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.