Autentičnost, šta to beše?

Trendovi se menjaju i mi možemo neki da volimo više ili manje, ali svakako su autentičnost i lični pečat vanvremenski. I to ne samo u modi, već i u arhitekturi.

Nekada ste mogli da prepoznate rimski, austrougarski, kineski itd. stil gradnje, a danas su zgrade manje-više jednake u celom svetu. Da li je to uticaj globalizma ili nečeg drugog, zaista ne znam, ali je i te kako tužno.

Nažalost, sve manje viđam autentičnost i u nekretninama, posebno u onim koje su uređene minimalistički, sa jednoličnim, da ne kažem, mrtvim bojama, gde se i to malo preostalog ličnog kreativnog impulsa izgubi.

Stanovi nemaju lični pečat, jasne slike, uglavnom su to neke apstrakcije ili nedefinisane linije, nameštaj je uglavnom ravnih linija, o biljkama, knjigama nema govora, sve je nekako jednolično i svedeno, mrtvo, neinspirativno i u krajnoj liniji tužno.

Ono što gledamo, projektujemo u svom životu i enterijerima koji nemaju dušu, detalje i boje koje bude radost i život, daju i takve ljude.

Zato je bitno da i naš dom bude autentičan, da ga sami polako uređujemo, spajamo nespojivo, imamo biljke, živopisne slike, ne robujemo nikakvom stilu, unesemo boje i materijale koji asociraju na život i prirodu od koje smo se veoma udaljili.

Autentičnost je jedna divna osobenost i treba je negovati i čuvati!

Profil autora

Maja Paninčić
Maja Paninčić
Maja Paninčić Ferenci, sertifikovani feng shui praktičar i kristaloterapeut

Za više informacija posetite stranicu autora.

Hvala što ste pročitali ovaj članak!
Podržite rad ovog autora, zapratite ga na društvenim mrežama. Članak možete podeliti sa svojim prijateljima, što će dodatno motivisati autora da sa Vama podeli još korisnih saveta. 

 

Maja Paninčić

Maja Paninčić Ferenci, sertifikovani feng shui praktičar i kristaloterapeut

Za više informacija posetite stranicu autora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.