U kakvom domu živite?

Jeste li se ikada zapitali kakav je vaš dom, da li se često ukućani osećaju zabrinuto, nestrpljivo, melanholično…

Kada je u domu naglašena jang energija sa velikim prozorima ili portalima, preovladavaju jake boje, rasveta koja blešti, muzika ili tv non-stop rade, ovo je odlika hiperaktivnog doma i ukućana koji su nervozni, besni i nestrpljivi. Zato je jako važno da se dodaju tamnije boje, sveden nameštaj da bi počeo dobar ples jina i janga.

Međutim, ako u vašem domu ima previše tamnog nameštaja, teških zavesa, pa je uvek neki polumrak, tiho je i okuženi ste tamnim i sumornim slikama, onda će ukućani biti tužni, bezvoljni i bolešljivi. U takav dom treba pustiti svetlo, okružiti se svetlim bojama i slikama pokreta i živih boja.

Kada u domu preovladavaju plava i crna boja, slike vode, stakleni predmeti, naglašena je energija vode. A kada je vode previše, ona urušava našu stabilnost i odnosi finansije, utiče na loše bračne odnose, to jest ljudi su skloni aferama i to donosi u dom strah.

Plašite se za svoju egzistenciju, gubitaka i svega drugog, pa iscrpite ovu energiju biljkama, cvetnim motivima.

Ukućani su besni, nestrpljivi, užurbani, a dom ima mnogo biljaka, zelene boje, cvetnih motiva i slika. Sve ovo ukazuje na to da je naglašeno drvo koje treba iscrpeti energijom zemlje, poput žutih, krem i braon nijansi i malo energije vatre sa lampi.

Puno se brinete, počeli ste da nagomilavate kilograme, često ste uznemireni, pogledajte koje boje i oblici preovladaju . Uglavnom su to zemljane boje i kvadratne forme, s keramičkim dekoracijama. Iscrpite zemlju energijom metala, činijama, dekoracijom, samo ne oštrim predmetima od metala.

Ukućani su oholi, preterano euforični, skloni svađi… Ovakav dom ima naglašenu energiju vatre, crvene, narandžaste boje, lampe, sveće, pa ga treba smiriti energijom zemlje sa malo vode da se vatra „ohladi”.

Ukoliko često osećate tugu, ograničenja, pojavljuju se oboljenja koje je jedino operativno moguće lečiti, u vašem domu je naglašena energija metala. Metal je hladan, oštar, ograničava, zatvara, što nadalje stvara tugu. Ovu energiju ublažite crnim i plavim detaljima, slikama vode i biljkama.

Profil autora

Maja Paninčić
Maja Paninčić
Maja Paninčić Ferenci, sertifikovani feng shui praktičar i kristaloterapeut

Za više informacija posetite stranicu autora.

Hvala što ste pročitali ovaj članak!
Podržite rad ovog autora, zapratite ga na društvenim mrežama. Članak možete podeliti sa svojim prijateljima, što će dodatno motivisati autora da sa Vama podeli još korisnih saveta. 

 

Maja Paninčić

Maja Paninčić Ferenci, sertifikovani feng shui praktičar i kristaloterapeut

Za više informacija posetite stranicu autora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.