Šta je dobar feng šui i na koji način možete da popravite sami energiju u svom domu

  1. Osvetljenje: ako vaš dom nema dovoljno prirodnog svetla, poradite na dodatnom i jačem osvetljenu i oslobodite se teških i gustih zavesa.
  2. Oslobodite se viška: kada negde zapinjete, udarate, bilo da je u pitanju tepih ili komad nameštaja, rešite ih se pod hitno, jer time blokirate energiju, finansije trpe, a može doći i do povreda.
  3. Zvuk: ako vaš frižider, računar, klima-uređaj konstantno rade glasnije, to nepovoljno utiče na vašu psihu, pa razmislite o promeni tih uređaja. Ovi zvukovi, iako se naviknemo na njih, negativno deluju na naše duševno zdravlje i telo.
  4. Miris: priznaćete ustajali miris, neprovetren prostor nikako ne mogu povoljno uticati na vas. Pre svega, povedite računa o higijeni prostora, vetrite i koristite aroma terapiju u vidu sveća, difuzera, mirisnih štapića i uvek gledajte da to budu prirodna ulja i prirodni mirisi.
  5. Slike: okružite se pozitivnim, vedrim slikama, na kojima treba da budu predstavljene vaše težnje, slike koje su sumorne tužne – otuđite.
  6. Biljke: nose energiju rasta i prosperiteta, zato je dobro imati u domu ovu energiju. Posvetite im se, negujte ih, i birajte biljke koje nemaju bodlje, poput kaktusa, ili neke otrovne, o kojima sam pisala, kao što su difenbahija, filadendron i fikus.
  7. Ispravne vodovodne instalacije: ako vam curi vodokotlić, kaplje slavina – definitivno ćete imati problem s bešikom, bubrezima, ušima i novčane poteškoće. Ukoliko su cevi zapušene, imaćete problema s organima eliminacije ili neki problem ne želite da otpustite.

Ovo su neke osnovni principi feng šuija, koje možete i sami da primenite – da biste se prijatnije i bolje osećali u svom domu.

Profil autora

Maja Paninčić
Maja Paninčić
Maja Paninčić Ferenci, sertifikovani feng shui praktičar i kristaloterapeut

Za više informacija posetite stranicu autora.

Hvala što ste pročitali ovaj članak!
Podržite rad ovog autora, zapratite ga na društvenim mrežama. Članak možete podeliti sa svojim prijateljima, što će dodatno motivisati autora da sa Vama podeli još korisnih saveta. 

 

Maja Paninčić

Maja Paninčić Ferenci, sertifikovani feng shui praktičar i kristaloterapeut

Za više informacija posetite stranicu autora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.