Kako da sređivanjem doma postignete kvalitetniji život

Koliko god se trudili da nam prostor bude uredan i čist, uvek se pokradu neke fiokice sa papirima u sveopštem haosu. Onda se desi da nam je potreban baš određeni papir, garancija i slično, pa potrošimo dosta vremena da to pronađemo.

U ormanu nam je sve izmešano, među kuhinjskim začinima ima i onih sa isteklim rokovima, šminka i kozmetika isto su u nekoj vrsti haosa.

Kada angažujete neku osobu da sprema vaš životni prostor, naravno da ne možete očekivati da sredi ove stvari, pa nešto od toga ipak morate uraditi lično.

Najbitnije je da se i u ovome dobro organizujete, i da u etapama, spram svojih obaveza, sredite generalno deo po deo.

Krenite od onoga što niste baš dugo uradili. Izvadite, na primer, sve iz fioke i poređajte u fasciklu ili po nekom vama logičnom redu.

O ormanima i sređivanju sam već pisala, pa su organizeri od ogromne pomoći na duže staze, koje opet s vremena na vreme treba preslagati.

Kuhinjski deo sa začinima takođe proverite, nabavite nalepnice i polepite ih na tegle i posude da znate gde se šta nalazi. Za začine je opet najbolje da nabavite posudice namenjene baš  njima; em će delovati dekorativno, em pregledno.

Obavezno sredite frižider i zamrzivač, jer se oni vezuju za akumulaciju i novac.

Veoma je bitno da proveravate šminku, pa bacite onu za koju niste sigurni kada je kupljena, jer vam možete ugroziti zdravlje.

Kupatilo je mesto ličnog pročišćenja te proverite kupke, šampone, mleka za telo itd.

Biljke koje se suše, koje su prerasle saksije – obnovite. Pokušajte da im nađete odgovarajuće mesto.

Sve predmete koje čuvate a ne vidite im svrhu – otuđite, a okužite se lepim i prijemčivim predmetima, koji u vama pokreću lepe emocije.

Dom treba pročistiti, osloboditi se viškova, nereda, jer sređivanjem doma sredićemo i određene stvari u sopstvenom životu.

Profil autora

Maja Paninčić
Maja Paninčić
Maja Paninčić Ferenci, sertifikovani feng shui praktičar i kristaloterapeut

Za više informacija posetite stranicu autora.

Hvala što ste pročitali ovaj članak!
Podržite rad ovog autora, zapratite ga na društvenim mrežama. Članak možete podeliti sa svojim prijateljima, što će dodatno motivisati autora da sa Vama podeli još korisnih saveta. 

 

Maja Paninčić

Maja Paninčić Ferenci, sertifikovani feng shui praktičar i kristaloterapeut

Za više informacija posetite stranicu autora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.