Mnogo je promena

Mnogo je promena od izvornog feng šuija do danas: u stilu života, komforu, uređajima, pa i samom konceptu života – od kuća do stambenih zgrada i zajednica, kompleksa itd.

Onako kako su se menjali uslovi, tako se i sama doktrina feng šuija prilagođavala. Ipak, neke stvari su ostale trajne i nepromenljive. Iako mislimo da ćemo uređenjem i dizajnerskim rešenjima popraviti feng šui, ako funkcija tog prostora nije iskonska, neće uticati uopšte ili u veoma maloj meri na aspekte život za koji se vezuju.

Tako, ukoliko nam je trpezarija prelepa, sa fantastičnim feng šuijem, a mi sedamo nekoliko puta mesečno i ređe za sto da ručamo sa porodicom, to neće uticati na komunikaciju ni imovinsko stanje porodice kako se očekuje.

Ne zaboravimo: dom čine ljudi i Ki se kreće kako i mi. Ako neka mesta obilazimo, ne koristimo ili zatrpavamo stvarima, tako će se ponašati i energija.

Kuhinja je u praksi sa klijetima mesto u vezi s kojima se postavlja najviše pitanja i zahteva. Naime, izvori o tematici govore da su upravo sa kuhinjom blisko povezani sektori zdravlja i finansija.

Nekada su kuhinje bile zasebne prostorije, sa prozorom gde je dolazila energija iz tog pravaca. To je prirodna ventilacija, te se tako kroz prozor energija odliva i dolazi pa imamo dobar Ki.

Uglavnom se postavljaju pitanja gde postaviti šporet, frižider, to jest uređaje koji su vezani za element vode i vatre.

Međutim, bitnije je da kada kuvate imate podršku leđa, da vam pažnja nije rasuta i samim tim kvalitet hrane umanjen. Ako je u pitanju otvoren koncept, uglavnom leđa nisu zaštićena, a pritom veoma često je aspirator postavljen prenisko i odvlači dobar Ki. Stoga obratite pažnju gde i kakao postavljate odvode, ili ih izbegnite i češće vetrite prostoriju.

Mnoštvo današnjih uređaja koji se koriste za pripremu hrane imaju energiju vatre, i mogu da poprave i transformišu energiju u celom domu, samo je bitno da definišete koji koristite svakodnevno i da ga postavite na pravo mesto.

Naravno, samo ako se koristi, kuhinja može da utiče na zdravlje i finansije u pravom kontekstu inače ne može.

Profil autora

Maja Paninčić
Maja Paninčić
Maja Paninčić Ferenci, sertifikovani feng shui praktičar i kristaloterapeut

Za više informacija posetite stranicu autora.

Hvala što ste pročitali ovaj članak!
Podržite rad ovog autora, zapratite ga na društvenim mrežama. Članak možete podeliti sa svojim prijateljima, što će dodatno motivisati autora da sa Vama podeli još korisnih saveta. 

 

Maja Paninčić

Maja Paninčić Ferenci, sertifikovani feng shui praktičar i kristaloterapeut

Za više informacija posetite stranicu autora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.